Hevonen Koira Siivous
på svenska

Koirakoulu

Lue lisää...

 

Ilmoita kiinnostuksesi!

Ilmoita kiinnostuksesi koira- ja hevoskursseista. Ilmoittaessasi kiinnostuksesi voit vaikuttaa kurssitarjontaan. Teen parhaani!

Puh.:
050 597 0964

s-posti: nina.kalli@mybusiness.fi

 
Ajankohtaista  |  Yhteystiedot  |  Koirakoulu  |  Kouluttaja
 

Olen Nina Källi, Raaseporilainen eläintenkouluttaja ja yrittäjä

Olen koko ikäni kouluttanut kaikkia mahdollisia eläimiä hämähäkeistä hevosiin. Aloitin ”kesyttäjän ” urani 1,5 vuotiaana kun kiipesin kk mäyräkoiramme selkään. Opetin kotikissamme hyppäämään esteitä ja kiipesin 8 vuotiaana hevosen selkään. Työ hevosten kanssa josta jo 35  vuoden kokemus,onkin ollut päätyöni koirankoulutuksen ohella.Olen työskennellyt valmennus/ratsu/ ja jalostustalleilla,tallimestarina,kouluttajan,ratsuttajana ja opetustehtävissä.Olen suorittanut ylioppilaspohjaisen Maatalousteknikon tutkinnon ja AMK Eläintenhoitajan ammattitutkinnon /eläintenkouluttamisen osaamisalan.
Lisäksi olen osallistunut lukuisiin kursseihin liittyen koirien tottelevaisuuteen,metsästykseen ja agilityyn.

KOIRANI
1986 sain ensimmäisen oman x-rotuisen koirani Emman (suursnautserin/suomenajokoira ). Yhteisen 18 vuoden taipaleemme aikana harrastimme kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Laumaamme liittyi myös kaksi muuta x-rotuista Mimmi (ajokoira/kksaksanseisoja) ja Maija (pystykorva/vehnäterrieri) Näillä mixeillä kilpailin kaikenlaisissa epävirallisissa kisoissa, joista on muistona kaapillinen palkintoja.
Emma kävi aina huvilareissullamme hakemassa naapurin kk saksanseisoja uroksen Jocken kylään. Ihastuin tähän risupartaan ja päätin toteuttaa unelmani omasta seisojasta. Unelmastani tuli totta vasta vuonna 2005 vuosi Emman poismenon jälkeen.

RUFFE
Kk saksanseisoija uros Ruffe saapui luokseni toukokuussa 2005. Ensimmäiset vuodet tutustuimme lintumetsästykseen, tottelevaisuuteen ja toisiimme.
Sitten tuli agility ja vei mennessään niin koiran kun minutkin. Kävin agilitykoulutusohjaajakurssit ja toimin seuramme kouluttajana. Halusin kuitenkin  oppia lisää joten otin yhteyttä Onemind Dogs:n Janita Leinoseen ja pääsin mukaan koulutuksiin. Käyn säännöllisesti OnemInd Dogs-kouluttajien Tuulia ja Timo Liuhdon koulutuksissa. Ruffe kilpailee tällä hetkellä agilityn ylimmässä 3-luokassa ja tavoitteenamme on kilpailla agilityn SM-kilpailuissa.Tällä hetkellä Ruffe on ainoa rotunsa edustaja tällä tasolla agilityssa.
Ruffe on luonteeltaan kuuma, kova ja terävä uros joka rakastaa esiintymistä. Kaikenlainen tekeminen on mieluisaa siksipä harrastamme myös flyballia, koiratanssia, canicrossia ja hajutunnistusta. Ruffen kanssa tekeminen on aina yhtä antoisaa positiivisen työhullun  luonteensa takia, mutta mitäpä muuta tällainen Tunturikiitäjä voisi ollakaan.

VIIVI
Vuonna  2008 luokseni muutti kk saksanseisoja Viivi. Viivi tuli minulle aikuisiässä vaikeista oloista ja nuoruuden ikävien kokemusten takia sekä häiriöherkkänä koirana se on ollut haasteellinen koulutettava. Olemme kuitenkin pitkäjänteisen koulutuksen kautta löytäneet yhteisen sävelen ja Viivi on nykyään täysin muuttunut koira. Viivi on toiminut avustajakoirana erilaisissa koirien ongelmatilanteissa ja auttanut siis nyt myös muita koiria.
Viivi harrastaa myös agilityä ja kilpailee tällä hetkellä kakkosluokassa. Flyball, canicross ja hajutunnistus kuuluvat myös Viivin  harrastuksiin.

KOULUTUS
Kaikki ohjaajat ovat tervetulleita koulutuksiini rotuun ja karvoihin katsomatta.
Kouluttajan työ on erittäin palkitsevaa, kun näkee onnen ja oivalluksen hymyn koirakon onnistuessa.

   
  T:mi Klopeti-Klopp-Mopp  |  Pihlajanmäentie 65, 10300 Karjaa  |  Puh. 050 597 0964  |  nina.kalli@mybusiness.fi